In data de 11 mai, a fost organizata o intalnire la Directia de Sanatate Publica a judetului Arad intre reprezentanti ai institutiei si partenerii regionali ai proiectului „Cresterea accesului populatiei vulnerabile la servicii medicale preventive”. Promotorul proiectului este Fundatia Centrul National de Studii pentru Medicina Familiei – CNSMF, iar ceilalti parteneri sunt Asociatia de Ajutor Mutual Slatina-Timis (Caras-Severin), Asociatia Viscri Incepe (Brasov) si Universitatea din Oslo – Institutul de Stiinte Medicale de Baza din Norvegia.

Scopul intalnirii este acela de cunoastere si de a trecere in revista activitatile proiectului, in special cele care se vor desfasura in judetul Arad.

Din delegatie au facut parte:
– Domnul Jozef Goebels, presedintele Asociatiei ADR-Vlaanderen (asociatie flamanda care sprijina partenerii din proiect – Adam Slatina Timis, Asociatia Viscri Incepe si satul Vanatori din comuna Misca, judetul Arad)
– Domnul Ioan Suru, director executiv al partenerului de proiect – Asociatia de Ajutor Mutual Slatina-Timis
– doamna Luminita Szalock, coordonator zonal al proiectului in comuna Misca/satul Vanatori)
– Dr. Cristina Vladu, manager de proiect
– doamna director Dr. Irimie Cecilia, DSP Arad

Proiectul va interveni in comunitati rurale din 3 judete: Arad, Brasov si Caras-Severin, comunitati in care 550 persoane vulnerabile vor fi invitate pentru consultatii preventive la medicul de familie.

Proiectul este finantat in cadrul Schemei de granturi nr 2 “Furnizarea de servicii de sanatate de tip outreach in vederea imbunatatirii preventiei pentru populatia vulnerabila din zone izolate”, apel finantat in cadrul Programului “Provocari in sanatatea publica la nivel European”- Mecanismul financiar SEE 2014-2021. Acesta este implementat de catre Directia de Sanatate Publica Arad impreuna cu ceilalti parteneri pana in luna decembrie a anului 2023 si are o valoare de 196.502,80 EUR. Pentru albumul foto si comunicat de presa, click aici.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.