Saptamana belgiana 9-11 mai 2023, organizata de BEROCC si Ambasada Belgiei in Romania, a avut loc la Timisoara, orasul fiind in acest an Capitala Culturala. Tema Saptamanii belgiene a fost „Agricultura si alimentatie”.

Pe langa mesele rotunde pe diferite teme din domeniul agriculturii, au fost organizate intalniri Business to Business si vizite ale diferitelor companii din regiune.

Jozef Goebels, presedintele ADR-Vlaandren/Fundatiei TON si membru al consiliului consultativ al BEROCC, a avut o scurta intrevedere cu Alin Nica, Presedintele Consiliului Judetean Timis, pe care il cunoaste inca de la primul Forum de Cooperare Descentralizata Belgia-Romania de la Bruxelles 2006. Intrucat Alin Nica trebuia sa plece in Polonia, s-a convenit sa aiba o intalnire intensa mai tarziu.

Jozef Goebels a profitat de ocazie pentru a vizita Scoala Babel si pentru a discuta despre continuarea cooperarii. De asemenea, Cristina Vladu, Ioan Suru si Gabriel Suru s-au alaturat pentru vizita la Scoala Babel si au fost intampinati de Monica Diaconu, director si fondator si Daniela Silindean, co-fondator al Scolii Babel.

In acelasi timp, a profitat de ocazie pentru a participa la intalnirea de lansare a proiectului „Cresterea accesului populatiei vulnerabile la servicii medicale preventive” impreuna cu Cristina Vadu (expert in sanatate si manager de proiect ADR/TON), Ioan Suru (vicepresedinte TON si partener de proiect cu ADAM Slatina-Timis) si cu partenerii din Arad, adica Directia de Sanatate Publica Arad si satul Vinatori (infratit cu Turnhout in Belgia).

In cadrul dineului de gala al Saptamanii belgiene, la propunerea lui Jozef Goebels, a fost inmanata o sponsorizare de 3.000 de euro de catre BEROCC, 2.000 de euro de catre VPK si 200 de tricouri tiparite de catre SAMDAM catre Scoala Babel pentru sustinerea excursiei de imersiune cu elevi in Olanda in 2023. Se intentioneaza sa se organizeze aceeasi excursie de imersiune in Belgia anul viitor. Pentru albumul foto click aici.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.