The_Open_Network_RE-InVEST_Ghid_pentru_practicarea_si_implementarea_cercetarii_de_actiune_participativa_PAHRCA

In cadrul intalnirii anuale TONNE de anul acesta am vorbit despre manualul „Participatory Action Human Rights and Capability Approach” realizat in cadrul proiectului RE-InVEST – „Reconstruirea unei Europe favorabile incluziunii, bazata pe valori de solidaritate si incredere prin investitii sociale”. Proiectul si-a propus sa evalueze strategia de investitii sociale a Comisiei Europene pus in aplicare in 2013, ca raspuns la prejudiciul social al crizei financiare din 2008. Acest proiect a primit finantarea programului de cercetare si inovare Orizont 2020 al Uniunii Europene in temeiul Acordului de finantare nr. 649447. In cadrul proiectului au fost implicati 19 parteneri internationali, Fundatia The Open Network for Community Development fiind partener din partea Romaniei.

Manualul este dezvoltat intr-un mod care este usor de utilizat. Ofera o scurta privire de ansamblu asupra teoriei din spatele abordarii metodologice, metoda actiunii participative PAHRCA dezvoltata de proiectul RE-InVEST, si include apoi detalii concrete care explica metodologia, studii de caz despre cum a fost implementata in practica, ofera un esantion de metode participative care pot fi utilizate si sfaturi utile pentru cercetatori si reflectii asupra rolului dintre diferitii participanti implicati.

Este scris pentru co-cercetatori, ONG-uri, sindicate si grupuri comunitare care efectueaza cercetari cu persoane vulnerabile. Prin urmare, este, in principal, un ghid al utilizatorului pentru practicarea si implementarea cercetarii de actiune participativa (PAR).

Pentru varianta electronica a manualului click aici. Pentru mai multe informatii despre proiect va invitam pe site-ul proiectului RE-InVEST.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.