the-open-network-Saptamana-SOS-Fire!

Profesorii din scolile din Romania ne-au intrecut toate asteptarile. Dupa ce au participat la trainingul organizat de Fundatia The Open Network for Community Development in cadrul proiectului „SOS Fire!”, cei peste 45 de profesori au organizat 45 de activitati in cadrul „Saptamanii SOS Fire!” in cele 20 de scoli inscrise in cadrul proiectului. Astfel incat, folosind metode diferite din cutia cu jocuri educative, au discutat impreuna cu cei peste 800 de elevi despre ce pericole pot exista intr-o locuinta, cum le pot evita, despre cum poate incepe un incendiu intr-o cladire, ce sa faca in cazul in care sunt surprinsi intr-o cladire in care a izbucnit un incendiu, ce trebuie sa faca daca se ard, cate tipuri de arsuri exista, ce fac pompierii si ce ar trebui sa faca ei daca doresc sa devina pompieri. Suntem mandri de fiecare dintre ei si suntem fericiti ca am gasit ajutoare de incredere in prevenirea arsurilor si incendiilor.

„Saptamana SOS Fire!” s-a desfasurat in perioada 24 mai – 6 iunie 2021. In pregatirea acestor activitati, fiecare scoala inscrisa a primit un kit educativ ce a fost creat pentru copiii din scoala primara si secundara. Activitatea s-a dorit a fi una de constientizare a pericolului expunerii la foc, jocului cu focul, neatentiei expunerii la surse inflamabile etc.

Ii felicitam pe toti viitorii pompieri si multumim tuturor cadrelor didactice pentru disponibilitatea de a participa in cadrul proiectului nostru si pentru organizarea acestor activitati minunate in scoli.

Proiectul „SOS Fire!” isi propune sa creeze constientizarea copiilor din scolile europene despre riscurile cauzate de incendiu, prevenirea acestuia si cele mai importante masuri de pus in aplicare in caz de urgenta si incendiu. Proiectul este finantat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene, Actiunea cheie 2, K202 – Parteneriate strategice pentru educatia scolara.

Pentru albumele foto si mai multe informatii despre „Saptamana SOS Fire!” va invitam sa vizitati Pagina de Facebook a proiectului.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.