the-open-network--Seniorii-nostri-ne-invata-sa-ne-pastram-identitatea-locala

Comuna cu oameni muncitori si cu suflet cald, comuna Chiojdeni este intotdeauna pregatita sa-si primeasca oaspetii asa cum se cuvine. Ziua de duminica, 13 mai 2018, a fost o zi importanta pentru membrii TON de pe Valea Ramnicului care s-au reunit la Chiojdeni pentru trainingul regional desfasurat sub denumirea de „Seniorii nostri ne invata sa ne pastram identitatea locala”. La training a participat un numar de 28 persoane de la organizatiile din zona: Bordesti, Dumitresti, Poenita, Chiojdeni, Jitia, Vintileasca.

Cele doua teme dezbatute au fost: „VIZIDOM”- alaturi de seniorii nostri si „Identitatea locala”- contributie la patrimoniul national (Anul 2018 este declarat Anul Patrimoniului National).

VIZIDOM, prima tema discutata, a fost tratata cu mare seriozitate. Au fost prezentate fotografii din timpul proiectului de ingrijire la domiciliu, derulat in satele din Dumitresti, unde erau redate chipurile fericite ale batranilor care erau multumiti ca nu au fost uitati si ca li se da o mana de ajutor pentru a avea un trai mai bun. De aici s-a inteles cat de important este VIZIDOM-ul pentru persoanele aflate in dificultate, batrani, bolnavi si ca ar fi necesar ca autoritatile centrale si locale sa se implice mai mult in implementarea de proiecte care sa vizeze ingrijirea la domiciliu precum si ingrijirea paleativa.

In partea a doua a trainingului s-a discutat despre „Identitatea locala” si contributia acesteia la patrimoniul national. S-a inteles ca identitatea locala este mandria de a apartine unei comunitati, cu o anumita traditie, cu anumite valori de patrimoniu local care intregesc patrimoniul national. Identitatea locala ar trebui sa duca la o comunitate locala puternica, responsabila, care sa se implice in dezvoltarea nivelului de trai in localitatea respectiva.

Datorita oamenilor inimosi prezenti, trainingul s-a desfasurat intr-un mod cat mai placut, interactiv, toti cei prezenti participand la discutii, formand echipe de lucru si impartasind idei care pot fi puse in practica in propriile organizatii.

Multumim tuturor celor prezenti precum si gazdelor noastre primitoare!
Pentru albumul foto click aici.

Viorica Vintila-Sontica, Trainer regional in Reteaua TON

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.