the-open-network-training-sos-fir

In data de 7 mai, a avut loc intalnirea lunara a partenerilor din cadrul proiectului „SOS Fire – Curs de formare europeana pentru elevi in domeniul prevenirii incendiilor si acordarii primului ajutor prin implicarea civica”. Am discutat despre activitatile proiectului, situatia masurilor de siguranta Covid-19 in scolile din fiecare tara, calendarul rezultatelor intelectuale si despre viitoarele instruiri din proiect.

Astfel, echipa din Romania a anuntat ca in data de 24 mai 2021 va organiza un training online in cadrul proiectului „SOS Fire!”. In cadrul acestui training participa cadrele didactice din Romania. Vom instrui profesorii sa utilizeze o cutie cu jocuri educative (Tool-Kit) ce reprezinta teme de preventie impotriva incendiilor. Acest kit educativ a fost creat pentru copiii din scoala primara si secundara.

Pentru acest training, fiecare scoala inscrisa va primi un Kit de utilizare cu scolarii iar cadrele didactice vor trebui sa initieze in saptamana 24-30 mai o activitate de constientizare a pericolului expunerii la foc, jocul cu focul, neatentiei expunerii la surse inflamabile etc. Saptamana 24-30 mai va fi denumita in cadrul proiectului „Saptamana SOS Fire!”.

Proiectul „SOS Fire!” isi propune sa creeze constientizarea copiilor din scolile europene despre riscurile cauzate de incendiu, prevenirea acestuia si cele mai importante masuri de pus in aplicare in caz de urgenta si incendiu. Proiectul este finantat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene, Actiunea cheie 2, K202 – Parteneriate strategice pentru educatia scolara.

Pentru mai multe informatii despre proiect va invitam sa vizitati site-ul proiectului sau Pagina Facebook.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.