The-Open-Network-Conferinta-Nationala-REGAL-Romania

Pe 13 februarie 2021, am avut onoarea sa avem alaturi de noi peste 50 de participanti la Conferinta Nationala organizata in cadrul proiectului „REGAL – Regaining life for precarious women at work”, proiect ce se afla la final de drum dupa doi ani de activitati internationale.

Conferinta a fost una hibrid, datorita restrictiilor din aceasta perioada, astfel o parte dintre participanti s-au aflat la sediul ADAM Moldovita, in jud. Suceava, iar o parte (peste 30 de participanti) ni s-au alaturat online.

Proiectul REGAL si-a propus sa identifice beneficiile si lacunele legislative actuale care ajuta sau afecteaza femeile marginalizate din cinci tari europene si sa propuna modalitati (alternative) pentru solutionarea unui echilibru intre munca si viata pentru femeile din Romania.

Conferinta a avut ca scop prezentarea rezultatelor proiectului si de a deschide o fereastra pentru a consolida legislatia privind echilibrul dintre munca si viata (Work-Life Balance) pe baza situatiilor de vulnerabilitate traite de aceste femei.

Acest eveniment a cuprins prezentari si discutii cu privire la datele colectate pe parcursul celor 12 focus grupuri desfasurate in Moldovita, jud. Suceava, care au explorat conceptele de baza ale barierelor si aspiratiilor cu un grup divers de 16 femei cu copii care au fost afectate de saracie in ciuda faptului ca lucreaza zilnic multe ore.

Multumim tuturor doamnelor participante in cadrul proiectului, voluntarilor, vorbitorilor, participantilor din cadrul conferintei pentru disponibilitatea si feedback-ul oferit. Speram ca acest proiect sa fie doar primul pas spre o dezvoltare de activitati asemanatoare in cadrul Retelei Fundatiei TON.

Proiectul REGAL este cofinantat prin Programul Drepturi, Egalitate si Cetatenie – REC-RGEN-WWLB-AG-2018, al Uniunii Europene in temeiul Acordului de subventionare nr. 831596 si a implicat un consortiu de organizatii din 5 tari europene: BEWEGING (Belgia), Groupe de Recherche et de Realisations pour le Developpement Rural (Franta), Focus Ireland LTD (Irlanda), REDE EUROPEIA ANTI POBREZA ASSOCIATION (Portugalia) si Fundatia The Open Network for Community Development (Romania). Pentru mai multe informatii despre proiect va invitam sa vizitati site-ul proiectului si Pagina de Facebook.

Pentru imagini din cadrul Conferintei Nationale click aici.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.