Miercuri, 17 mai 2023, la Iasi va avea loc o intalnire in cadrul proiectului „OPPORTUNITIES – Crises as Opportunities: towards a Level Telling Field on Migration and a New Narrative of Successful Integration” (acordul de grant nr. 101004945). Evenimentul este organizat de Fundatia The Open Network for Community Development pentru a discuta prin metoda CROSS-TALK despre fenomenul migratiei: avantaje si/sau dezavantaje in dezvoltarea Uniunii Europene.

Prin acest proiect, ambitia partenerilor este sa puna o naratiune mai incluziva despre migratie pe agenda politica si sociala, care sa recunoasca, ca fiecare criza este si o oportunitate: o sansa de a revizui principiile fundamentale ale UE, de a crea noi cunostinte cu privire la impactul naratiunilor, si sa initiem strategii narative de perspectiva care sa ne permita sa ajungem la o Europa solidara si incluziva.

Metoda inovatoare, numita Cross-Talk („discutii incrucisate”), discutii intre refugiati, migrati, parti interesate si cetateni, aduse intr-un cadru de egalitate, va genera platforme pentru un nou dialog privind imigratia si incluziunea. Rezultatele vor fi interpretate in evenimente culturale locale si intr-o productie in tur a Teatrului KVS Bruxelles, rejucata pe scenele europene.

Proiectul OPPORTUNITIES este finantat prin Programul Orizont 2020 – Programul-cadru pentru cercetare si inovare al Uniunii Europene si este implementat de 14 parteneri din statele membre ale Uniunii Europene (Italia, Romania, Austria, Franta, Portugalia si Belgia) si tari africane (Senegal, Ghana si Mauritania). Va invitam pe site-ul proiectului pentru mai multe informatii despre proiect.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.