Continuam campania lansata de ADR-Vlaanderen si Fundatia TON pentru a promova aplicarea masurilor luate de catre diferite autoritati pentru a lupta impotriva pandemiei Covid-19 si, ca urmare a acestui fapt, si pentru a crea un „Consortiu local de sanatate”. In cadrul acestei campanii, organizata cu sprijinul Ambasadei Regatului Belgiei in Romania, au fost realizate 1.000 de masti reutilizabile. Aceste masti au fost produse de catre SAMDAM, o companie belgiana din Romania si, de asemenea, sustinatoare a ADR si TON.

Astfel, Asociatia de Ajutor Mutual Moldovita (ADAM Moldovita) a beneficiat de 100 de masti de protectie pentru a-si incepe campania. Mastile de protectie au fost inmanate ingrijitorilor si asistentei care organizeaza Serviciul Medical-Social de Ingrijire la domiciliu pentru beneficiarii ADAM Moldovita.

De asemenea, au fost inmanate masti suplimentare voluntarilor asociatiei, care vor desfasura campanii de informare despre protectia impotriva infectiei cu coronavirus si respectarea diferitelor masuri precum pastrarea distantei, spalarea mainilor in mod regulat si purtarea mastilor de protectie acolo unde este necesar sau unde distanta nu poate fi garantata.

Au fost incheiate protocoalele de colaborare cu medicul de familie din localitate, precum si cu cel din Vatra Moldovitei, judetul Suceava.

Familiile cu beneficiari de ingrijire la domiciliu au primit masti de protectie si informatii cu privire la modul de protejare a persoanelor in varsta si a celor cu boli cronice.

Este important sa se motiveze, de asemenea, profesorii, directorii si organizatiile de parinti sa inceapa astfel de initiative pentru a informa elevii si studentii cu privire la masurile impotriva COVID-19 si cum sa le aplice corect. Pot fi apoi un model pentru familiile lor si pentru alti cetateni din comunitate.

Autoritatile publice locale au fost cooptate in efortul nostru de a infiinta un consortiu de sanatate.

Aceasta inseamna ca trebuie sa putem conta pe solidaritatea si cooperarea tuturor, nu numai pentru a ne proteja pe noi insine, ci si pe ceilalti. Toate noile masuri preventive ar trebui adaptate si puse in aplicare de toata lumea.

Daca doriti sa infiintati o initiativa locala asa cum este descris in brosura proiectului, va rugam sa il contactati pe Ioan Suru, Coordonator ADAM Slatina-Timis. Descrieti initiativa si cand veti incepe activitatile, ce initiative si cu cine. Pentru a va sustine actiunea la nivel local va vom trimite o serie de masti.” – Jozef Goebels, Presedinte Fundatia The Open Network for Community Development

Mai multe detalii despre aceasta campanie gasiti in Brosura „ACADEMIA ADR/TON – Initiative locale ca urmare a primei pandemii si carantine la nivel mondial din 2020 datorita virusului COVID-19. Crearea unui Consortiu local de sanatate”. Brosura o puteti citi in limba romana sau in limba engleza.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.