The_Open_Network_SOS_FIRE

Cu mare bucurie va anuntam ca am demarat un nou proiect finantat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene, Actiunea cheie 2, K202 – Parteneriate strategice pentru educatia scolara.

Proiectul „SOS Foc! Curs de formare europeana pentru elevi in domeniul prevenirii si primului ajutor prin implicarea civica” va fi derulat pe o perioada de doi ani si este implementat de cinci organizatii din Europa: Fondation des Brûlés/Stichting Brandwonden (Belgia) – Coordonator de proiect; Fundatia The Open Network for Community Development (Romania); Sdruzenije Na Na Raboteshtite S Hora S Uvrezhdaniya (Bulgaria); Instituto Politecnico de Setubal (Portugalia); Actie Dorpen Roemenië – Vlaanderen vzw (Belgia).

Acest proiect isi propune sa creeze constientizarea copiilor din scolile europene despre riscurile cauzate de incendiu, prevenirea acestuia si cele mai importante masuri de pus in aplicare in caz de urgenta si incendiu.

Copiii sunt unul dintre cele mai vulnerabile grupuri tinta, in special copiii din medii defavorizate (roma, imigranti, probleme socio-economice etc.). Prin acest proiect, partenerii vor dezvolta si implementa un curs de pregatire european pentru elevi si pentru profesorii lor, care se va desfasura in contextul unei Campanii „SOS Foc!” cu o durata de o saptamana, campanie ce va fi organizata in fiecare scoala europeana participanta.

Activitatile vor include desfasurarea unui curs de pregatire, un concurs de proiecte scolare si prelegeri tinute de catre experti (pompieri, spitale, oameni de stiinta etc.). Va fi promovata si participarea parintilor, familiilor, personalului scolar si a comunitatilor locale.

La sfarsitul proiectului, copiii nu numai ca vor fi dobandit o mai buna intelegere despre prevenirea incendiilor si o mai buna reactie in caz de urgenta, dar isi vor imbunatati abilitatile sociale si civice. Se vor simti mai increzatori si mai responsabili fata de societatea in care traiesc.

Prin participarea la acest proiect, unitatile scolare se vor deschide noilor actori si comunitatii locale. Acestia vor oferi elevilor un mediu frumos, distractiv si primitor, unde sa invete, iar profesorii vor putea introduce noi metode din contextele informale si nonformale in cele didactice obisnuite.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.