the-open-network-saptamana-belgiana-2018

In fiecare an, Belgian Romanian Business Association si Ambasada Belgiei in Romania organizeaza o Saptamana belgiana. Anul acesta, acest eveniment a avut loc in Bucuresti intre 22 – 25 aprilie 2018, la Hotelul Crowne Plaza. Tema centrala a fost Proprietatea imobiliara.

In calitate de organizatii ale societatii civile: ADR-Vlaanderen impreuna cu Fundatia The Open Network for Community Development a organizat doua ateliere:

24 aprilie: Guvernanta corporativa sociala si cresterea durabila
Acest atelier a fost axat pe modul in care proiectele sociale si actiunile comunitare pot reprezenta o valoare adaugata pentru intreprinderi. Acest atelier a fost organizat impreuna cu Fundatia Samilia.

25 aprilie: Implicarea comunitatii in domeniul imobiliar
In acest workshop, accentul a fost pus pe rolul comunitatii in planificarea urbana. Din acest punct de vedere, am organizat atelierul/ masa rotunda cu cateva bune practici din Belgia si Romania. Punctele principale de interes:
– Cum isi dezvolta orasele, dar si satele din mediul rural viziunea lor asupra planificarii urbane/rurale?
– Cum pot fi implicati cetatenii in acest proces?
– Riscul de a construi noi cladiri si de a dezvolta noi zone este ca patrimoniul cultural este in pericol. Cum poate patrimoniul cultural sa fie o valoare adaugata?

In cadrul evenimentului, Jozef Goebels a inmanat Premiul de Capitan al Guvernantei corporative sociale, domnului Bart Dobbelaere, Director general la VPK Packaging si domnului Vasilis Stavrou, CEO Mega Image Romania. Aceste premii a fost acordat pentru promovarea guvernantei corporative sociale si a cresterii durabile ca modalitate care serveste comunitatilor romanesti. Pentru convingerea ca dezvoltarea comunitara si eforturile care ridica comunitatile merg mana in mana cu dezvoltarea economica si a afacerilor.

the_open_network_saptamana_belgiana_2018

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.